شبکه امنیتی فناوری اطلاعات و ارتباطات

تفاوت زندگی سالم با تکنولوژی ایمن را با ما تجربه کنید

شبکه امنیتی فناوری اطلاعات و ارتباطات

تفاوت زندگی سالم با تکنولوژی ایمن را با ما تجربه کنید

این بلاگ براساس تجربه چندین و چند ساله تمامی اساتید مجرب و حرفه ای در زمینه های فناوری اطلاعات،شبکه،امنیت،هک،جاسوسی،انواع زبان برنامه نویسی،ساخت نرم افزار و تمامی مواردی که چه به طور مستقیم و غیر مستقیم با کامپیوتر در ارتباط هست در این بلاگ به مرور زمان قرار داده میشود به امید آنکه روزی لذت صحیح استفاده کردن را همه با توان خود تجربه کنند.

بایگانی

هر روز از حافظه‌های ذخیره‌سازی مختلفی استفاده می‌کنیم که ممکن است با گذشت زمان دچار مشکلات متعددی شده و عملکرد سابق را نداشته باشند. در این مقاله قصد داریم تا با استفاده از پاک‌سازی کامل حافظه‌ی ذخیره‌سازی ‌که در اصطلاح وایپ (Wipe) نامیده می‌شود و حذف پارتیشن آن، مشکلات مربوط به فرمت نشدن درایو و نمایش اشتباه ظرفیت حافظه‌ی ذخیره‌سازی و غیره را برطرف سازیم. استفاده از این روش را می‌توان به انواع حافظه‌های ذخیره‌سازی از جمله فلش درایو، درایو حالت جامد (SSD)، درایو سخت (HDD) و اس‌دی کارت تعمیم داد.

با استفاده از راهکاری که در ادامه بیان خواهیم کرد، قادر به حذف پارتیشن‌هایی خواهید بود که نمی‌توان با استفاده از ابزارهای عادی همچون نرم‌افزار مدیریت دیسک (Disk Management) دارای رابط کاربری گرافیکی که به صورت پیش‌فرض در ویندوز وجود دارد، این کار را انجام داد. در فرآیند پاک‌سازی، جدول پارتیشن (partition table) دیسک مورد نظر حذف خواهد شد تا قادر به تنظیم دوباره‌ی جدول پارتیشن باشید.

 اجرای خط فرمان تحت اَدمین

در ابتدا، باید پنجره‌ی خط فرمان را تحت ادمین اجرا کنید. برای این منظور، در ویندوز ۱۰ یا ۸.۱ می‌توانید به سادگی روی دکمه‌ی شروع کلیک راست کرده یا کلیدهای ترکیبی Win + X را بفشارید و گزینه‌ی (Command Prompt (Admin را از منوی ظاهر شده برگزینید. در ویندوز ۷ هم باید در منوی شروع از طریق جستجوی عبارت Command Prompt، به دنبال آیکون میان‌بر خط فرمان بگردید و پس از کلیک راست روی آن، عبارت Run as Administrator را انتخاب کنید.

fix drive problems 1 e0e45

استفاده از diskpart برای پاک‌سازی دیسک

قصد داریم تا برای انجام پاک‌سازی و بهبودبخشی حافظه‌ی ذخیره‌سازی مورد نظر، از دستور دیسک‌پارت (diskpart) استفاده کنیم. قبل از شروع کار، از متصل بودن حافظه‌ی ذخیره‌سازی مورد نظر به رایانه اطمینان حاصل کنید.

برای استفاده از ابزار دیسک‌پارت، دستور “diskpart” را درون پنجره‌ی خط فرمان بنویسید و دکمه‌ی اینتر را از صفحه کلید بفشارید.

fix drive problems 2 48673

سپس با تایپ دستور “list disk” و فشردن اینتر، لیستی از دیسک‌های متصل شده به رایانه را مشاهده خواهید کرد.

برای شناسایی شماره‌ی درایوی که قصد پاک‌سازی آن را دارید، خروجی دستور قبلی را با نهایت دقت بررسی کنید. در صورت انتخاب اشتباه شماره‌ی دیسک، درایو ذخیره‌سازی اشتباه انتخاب شده و داده‌های مهم خود را از دست خواهید داد.

در اسکرین‌شات زیر می‌توانید ببینید که دیسک شماره صفر (Disk 0) دارای ظرفیت ۲۳۸ گیگابایتی و دیسک شماره‌ی ۱ (Disk 1) هم دارای ظرفیت ۱۴ گیگابایتی است. با توجه به ظرفیت و مشخصات دیگر می‌توان فهمید که دیسک شماره‌ی ۱، حافظه‌ای از نوع یو‌اس‌بی بوده و دیسک شماره‌ی صفر هم درایو ذخیره‌سازی داخلی رایانه است.

fix drive problems 3 b82e5

هنگامی که شماره‌ی دیسک مورد نظر خود را جهت پاک‌سازی تشخیص دادید دستور “# select disk” را تایپ کرده و به جای علامت # شماره‌ی دیسک شناسایی شده در مرحله‌ی قبلی را جایگزین کنید.

هم‌اکنون ابزار دیسک‌پارت، دیسک مورد نظر شما را در حالت انتخاب قرار داده است و استفاده از هر دستوری، در دیسک انتخابی اعمال خواهد شد. برای پاک‌سازی کامل جدول پارتیشن دیسک انتخابی، فرمان “clean” را تایپ کرده و اینتر کنید.

fix drive problems 4 8d453

پس از فشردن اینتر، در صورتی که همه چیز به خوبی پیش رفته باشد، پیامی مبنی بر پاک‌سازی موفقیت‌آمیز دیسک (diskpart succeeded in cleaning the disk) در پنجره‌ی خط فرمان ظاهر خواهد شد. هم‌اکنون عملیات پاک‌سازی به اتمام رسیده و برای ادامه‌ی کار باید پنجره‌ی خط فرمان را ببندید.

fix drive problems 5 1a9ae

پارتیشن بندی و فرمت دیسک

حال می‌توانید طبق معمول با استفاده از ابزار مدیریت دیسک داخلی ویندوز اقدام به پارتیشن بندی و فرمت درایو ذخیره‌سازی مورد نظر کنید. علاوه‌بر این، می‌توانید از فرمان دیسک‌پارت هم برای انجام این کار استفاده کنید اما به احتمال زیاد، استفاده از رابط کاربری گرافیکی نرم‌افزار مدیریت دیسک (Disk Management) برای شما ساده‌تر خواهد بود.

برای فراخوانی نرم‌افزار مدیریت دیسک داخلی سیستم عامل در ویندوز ۱۰ یا ۸.۱، روی دکمه‌ی شروع کلیک راست کرده و Disk Management را انتخاب کنید. در ویندوز ۷ هم ابتدا برای اجرا کردن ابزار Run، کلیدهای ترکیبی Win + R را از صفحه کلید بفشارید و عبارت diskmgmt.msc را داخل کادر مربوطه تایپ کرده و اینتر را بزنید.

fix drive problems 6 5f03f

درون نرم‌افزار مدیریت دیسک ویندوز، درایوی که فاقد پارتیشن بوده، با برچسب Unallocated به راحتی قابل مشاهده است.  روی درایو مورد نظر کلیک راست کرده و گزینه‌ی New Simple Volume را برای ایجاد پارتیشن در درایو و فرمت آن با فایل سیستم مورد نظر، انتخاب کنید. در مورد فلش درایو، می‌توان نرم‌افزار مدیریت دیسک به طور پیش‌فرض با استفاده از کل فضای درایو ذخیره‌سازی یک پارتیشن ایجاد کرد.

fix drive problems 7 d55a2

اگر استفاده از راهکار یاد شده در مورد بهبود حافظه‌ی ذخیره‌سازی شما به دلایل مختلفی عمل نکرد؛ برای مثال اگر با موفقیت اقدام به پاک‌سازی درایو مورد نظر کردید ولی هنگام پارتیشن بندی با مشکل مواجه شدید یا اگر ابزار دیسک‌پارت نمی‌تواند درایو مورد نظر شما را شناسایی کند، به احتمال بسیار زیاد حافظه‌ی ذخیره‌سازی شما دچار آسیب دیدگی فیزیکی شده و متاسفانه بیش از این کاری از دستان شما بر نخواهد آمد. با این حال، پاک‌سازی و بهبودبخشی با استفاده از ابزار دیسک‌پارت راهکاری است که می‌تواند در بیشتر مواقع، درایوهایی که به نظر بلااستفاده و خراب می‌آیند را به زندگی بازگرداند!

  • عرفان محمد هاشمی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی